Sediment Bruise Live w/ Echo Basement + Holy Limbo

posted in: Event | 0

 

Κυριακή 10 Απριλίου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ

Οι Sediment Bruise δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όταν οι: Βαγγέλης Μουδούρης (φωνητικά), Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης (πλήκτρα, φωνητικά), Νίκος Νικολαΐδης (κιθάρα), Παναγιώτης Γιαννούδης (μπάσο), Γιώργος Μούκος (τύμπανα) και Σωτήρης Φωτεινήτσογλου (βιολί), αποφάσισαν να ενώσουν τα ταλέντα και το πάθος τους για την μουσική, σχηματίζοντας μια indie, post-rock μπάντα.

Η μπάντα ονομάστηκε Sediment Bruise από τον Νίκο, κύριο στιχουργό και κιθαρίστα, ο οποίος την εποχή εκείνη είχε εμμονή με την σουρεαλιστική ποίηση. Μεταφορικά, Sediment Bruise σημαίνει «τα απομεινάρια ενός τραγικού γεγονότος στην ψυχή του ανθρώπου».

Ο ήχος της μπάντας επηρεάζονται έντονα από τις αγαπημένες μπάντες των μουσικών που την αποτελούν και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Μερικές από τις επιρροές τους είναι οι Radiohead, Deus, Massive Attack, Sigur Ros, Royksopp, Tool και Arcade Fire.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2007, από την Plus Records / Universal, αποσπώντας θετικές κριτικές. Οι Sediment Bruise έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε γνωστά venues τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, στο βιογραφικό τους έχουν καταγράψει αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις σε δίκτυα εθνικής εμβέλειας.

Το δεύτερο studio άλμπουμ τους, σε παραγωγή του γνωστού Βρετανού μουσικού παραγωγού Clive Martin (έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Puressence, Raining Pleasure, Les Negreses Vertes, Gipsy Kings κ.α.) με τίτλο “A new disease” κυκλοφορεί σε CD και βινύλιο από την Music Kitchen.

http://sedimentbruise.com/

https://www.facebook.com/sedimentbruise/?fref=ts

https://www.youtube.com/channel/UCDPBbfiPiZo0i7sLT1-zBpg

Οι Echo Basement είναι μία indie – post μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2016 και συνθέτει δικά της κομμάτια με αγγλόφωνο στίχο σε indie, psych και post-rock μουσική. To συγκρότημα αποτελείται από τους: Χάρη Ραζάκο (φωνή, φλάουτο), Δημήτρη Τράκα (ηλεκτ. κιθάρα), Χρήστο Κρεμαστά (ηλεκτ. κιθάρα), Γιάννη Τσούτσα (μπάσο) και Άγγελο Γκιόκα (τύμπανα).

Ο ήχος τους στηρίζεται σε ατμοσφαιρικά και ρυθμικά κομμάτια, μελωδικά, αργόσυρτα ορχηστρικά σημεία, αλλά και ξεσπάσματα σε έναν διαρκή πειραματισμό. Οι Echo Basement αποτελούν τη συνέχεια των «Stop Rewind Play», ενώ το 2011 είχαν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα το πρώτο τους ομώνυμο ΕΡ.

www.echobasement.com

https://www.facebook.com/EchoBasement

Οι Holy Limbo είναι ένα νέο μουσικό συγκρότημα των Anthony, GDaddie και Nais. Με αναφορές σε trip hop, indie rock και downtempo, οι τρεις μουσικοί κυκλοφόρησαν πρόσφατα το πρώτο τους EP, “First Circle” και ετοιμάζουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album.

http://holylimbo.bandcamp.com/

http://facebook.com/holylimbo

https://www.youtube.com/channel/UCQUPaoHH_iMSTFBEmUaIrRw

Χορηγοί Επικοινωνίας:
RISE, En Lefko, avopolis, ελculture, popaganda

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/