Η ταινία μικρού μήκους “ΕΡΦΟΙ” στο 40ο φεστιβάλ Δράμας 2017

posted in: News | 0

H Ελβίνα Μποτονάκη σκηνοθετώντας την ταινία μικρού μήκους ”ΕΡΦΟΙ” μας παίρνει μαζί της στο 40ο Φεστιβάλ Δράμας !

Η σκηνοθέτης με την ταινία ”ΕΡΦΟΙ” μας παρουσιάζει μια διαχρονική ανάγνωση της καταπιεσμένης θέσης της γυναίκας και της έκφρασης της σεξουαλικότητας της, τοποθετημένη σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης με το όνομα Έρφοι. Προς διερεύνηση αποτελεί το σημείο εκείνο στο οποίο το τραυματικό παρελθόν και το υποτακτικό παρόν έρχονται σε ρήξη προκειμένου να επέλθει η αρχέγονα πολυπόθητη φυγή από το οικείο: την γνώριμη, τετριμμένη, τυραννική πατριαρχία.

Το κοινωνικό δράμα ”ΕΡΦΟΙ” προκρίθηκε στο φεστιβάλ και θα διαγωνιστεί για τις εξής διακρίσεις: ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη , Βραβείο  για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία, διάκριση Φωτογραφίας, διάκριση σεναρίου, διάκριση μοντάζ, διάκριση καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, διάκριση ήχου, διάκριση σχεδιασμού ήχου, διάκριση  πρωτότυπης μουσικής, διάκριση σκηνικών, διάκριση κουστουμιών.

Εμείς ως LionD productions προσφέραμε τις εξής παροχές : διεύθυνση φωτογραφίας, καταγραφή (εκτός των εναέριων λήψεων), montaz, sound design και ένα μέρος της ηχοληψίας. Η συνεργασία μας με την σκηνοθέτη Ελβίνα Μποτονάκη και με όλο το crew ήταν εξαιρετική!

Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν οικειοθελώς και αυτό επικυρώνει το γεγονός ότι η ταινία μικρού μήκους ”ΕΡΦΟΙ” πλαισιώθηκε από συντελεστές (ηθοποιούς και συνεργείο) που αγαπούν τον κινηματογράφο, κάτι που αποτυπώνεται εμπράκτως στο πανί !

Λίγα λόγια για την σκηνοθέτη

H Ελβίνα Μποτονάκη με το πέρας της αποφοίτησης της από την Οικονομική Σχολή Πατρών σπούδασε και αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν το 2014. Από το δεύτερο έτος της σχολής της συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε παραστάσεις που σκηνοθέτησε ο Διαγόρας Χρονόπουλος και η Λίλλυ Μελεμέ. Παράλληλα ασχολήθηκε με την συγγραφή και τη σκηνοθεσία των θεατρικών έργων Βασιλικώ Καρπώ(Καλοκαίρι 2015-περιοδεία στην Κρήτη) & Social Lies 2078(Χειμώνας 2016- Νικητήριο Θεατρικό έργο στο 2o Scratch Festival του θεάτρου Cartel.