Η Σύμη είναι γνωστή από τη μυθολογία. Στο νησί, σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκαν οι τρεις Χάριτες. Το σημερινό όνομά της το οφείλει, σύμφωνα με το Διόδωρο το Σικελιώτη, στη Νύμφη Σύμη, που κατά το μύθο ζευγάρωσε με τον Ποσειδώνα, θεό της θάλασσας. Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ο Χθόνιος, που έγινε βασιλιάς των πρώτων κατοίκων του νησιού.

Το νησί, μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, άλλαξε χέρια πολλές φορές τον 20ό αιώνα: το 1912 τα Δωδεκάνησα κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από τους Οθωμανούς ως την Ομοσπονδία των Δωδεκανήσων, αν και σχεδόν αμέσως καταλήφθηκαν από την Ιταλία. Το νησί παραχωρήθηκε επισήμως στην Ιταλία το 1923 και στις 12 Οκτωβρίου 1943 καταλήφθηκε από τους Ναζί. Στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η παράδοση της Σύμης από τους Γερμανούς έγινε στους Βρετανούς που αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποδουλωθεί για ακόμα τρία χρόνια. Η Σύμη επανήλθε τελικά στην Ελλάδα το 1948.

Η αρχοντική αρχιτεκτονική της και οι αρχοντικοί άνθρωποι συνθέτουν ένα τόπο που πέρασε τεράστιες δυσκολίες από κατακτητές τον 20 αιώνα αλλά με κύριο στοιχείο την πίστη αντιστάθηκε και δημιουργείσαι τις συνθήκες για ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Το Project έχει βραβευτεί 4 φορές σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

AAB International Film Festival / Best Cinematographer of the Month
The Buddha International Film Festival / Best Direction Award
South Film and Arts Academy Festival / 2 Awards /Best original score in Documentary Short Film / Best Cinematography in Documentary Short Film

Finalist – ”Rome Independent Prisma Awards” στην κατηγορία Short Documentary
Semi Finalst – ”Los Angeles CineFest” στην κατηγορία Short Documentary

Σκηνοθεσία ,καταγραφή, μοντάζ ,μουσική σύνθεση και sound design : Σταμάτης Λιόντος

Παραγωγή : LionD productions